Telefon

Telefon Ne Zaman İcat Edildi? Mucidi Kim? Telgrafın icadından sonra birçok girişimci bu sistemi geliştirmek için çalışmalar yapmaya başladı. Bu kişilerden biri de Alexander Graham Bell’di. Bell, asistanı Thomas Watson ile birlikte sesi iletken teller üzerinden karşı tarafa göndererek konuşmayı…

Telefonun dinlendiği nasıl anlaşılır?

 Arama sırasında olağandışı sesler duyuyorsanız Birisiyle telefonda konuşurken hattın diğer ucundaki kişinin yalnızca sesini ve normal arka plan gürültüsünü duymanız gerekir. Yüksek perdeden bir uğultu, titreşen statik ses, tıklama veya bip sesi duyuyorsanız, aramalarınız kaydediliyor olabilir. Birisi izniniz olmadan arama…

Televizyon

Televizyon Nedir? Televizyon kelimesi Eski Yunancada “uzak” anlamına gelen telos ve Latincede “görmek” anlamında kullanılan visio kelimelerinin birleştirilmesiyle oluşturulmuştur. Televizyonu kısaca bir vericiden yayılan elektromanyetik dalgaların görüntü ve ses olarak görünmesini ve duyulmasını sağlayan cihaz olarak tanımlayabiliriz. Geçmişte dünyanın dört bir köşesinden çok sayıda…

Nanoteknnoloji

Nanoteknoloji Nedir? Bilim dünyasının aşina olduğu ancak bizim yeni yeni dilimize yerleşen bir kavram; nanoteknoloji. Tarihi çok eskiye dayanıyor; 1970’li yıllara. Nanoteknoloji terimi ilk kez Norio Taniguchi tarafından kullanıldı. Nanoteknolojiyi ilk besleyen kavramlar ise dünyaca ünlü fizikçi Richard Feynman imzası taşıyor. Atomların…

Dokunmatik ekran teknolojisi nasıl çalışır?

Rezistif Dokunmatik Ekran Rezistif dokunmatik ekran en temel anlamı ile bir iletkenin direnç boyuna orantılı bir şekilde değişiklik gösteren sistemle karşınıza çıkar. Bu dokunmatik ekran türünün kullanılması için panel üst kaplama yüzeyinde iletken, alttaki yüzeyde ise dirençli bir kaplama bulunmaktadır.…

Teknoloji

Teknoloji, insan yaşamını kolaylaştırmak için bilimsel bilgilerin kullanılmasıyla yeni ürün üretilmesidir. Teknoloji kısaca insanın yaşadığı dünyayı biçimlendirmesi için kullandığı her türlü teknik bilgidir diyebiliriz. Dolayısıyla bir ürün geliştirirken kullanılan aletler, araç gereçler, üretim metotları vb. her türlü bilgi “teknoloji” olarak…